Streamyx Yang Hilang

Salam buat semua. Buat apa hari ni? Hujan renyai pagi ni di Shah Alam. 'Terpaksa' lah aku sambung tido. Ceh! terpaksa tu. Hehehe.

Streamyx Yang Hilang
Current mode: Confuse
Kenapa tiba-tiba tak leh connect internet ni? Adoi pelik btull aku bangun pagi hari ni, adik aku kata napa tak bleh connect to internet. Modem rosak ke? Bila aku check modem macam ok. Tetapi lampu pada modem tu yang bernyala hanyalah di bahagian 'Power' dan 'WLAN'. Pada 3 minit pertama lampu di bahagian 'Ethernet' tu duk blinking jer. Pastu trus padam tinggal dua lampu tu. Lampu yang lain (Inthernet, DSL ) tak menyala langsung. Apa hal plak ni? Angkat phone no dial tone. Haiisshhh apa sudah jadi ni.

Malasnya aku nak beurusan dengan pihak telekom di Shah Alam. Service dia orang memang out lah. Nak pasang Streamyx dulu pun dekat 3-4 kali aku kena panjat tangga TM Point tu. Layan customer macam nak tak nak jer dia orang. Hanya ada sekali jer, aku berpuas hati dengan layanan yg mereka berikan. Tapi kalo bahagian yang bayar bil tu bukan main laju lagi service dia orang dengan senyuman semanis gula. Aku apply untuk 4GB tapi aku dapat 1GB jer. Tak tau lah line kat area rmh aku ni tak support ke apa? Kalo ye tak support tak bleh ke ko notify ko nyer pelanggan. Ni nak kena berurusan dengan mereka lagi. Adoi! Lemah betul aku.

Nasib baik adik aku balik weekend ni. Boleh lah pinjam jap brodband Celcom dia. Nak menjengah jap blog kesayangan ku ini. Nak menjenguk rakan-rakan blogger sekalian. Kena selesaikan cepat masalah Streamyx. ni. Tahap ketagihan internet aku memang sukar dibendung ni. Penagih internet tegar. Dan nak masuk lagi satu fasa ketagih. Iaitu ketagihan blog. Huhuhu.....


psstt...psstt....kawan-kawan tau tak nape dengan Streamyx ku ni?

picture from Google image

10 comments:

MyZone~theUn4given said...

...nape jd mcm tu??x bayar bil kot..hihihi

noreed said...

hahaha...byklah org bayar tau...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

buat masa ni streamyx ni tak menyakitkan jiwa..
hehe..


* tukarlah ke window pop-up comment setting.
macam ni selalu susah nak komen.. huhu..
kat rumah baru boleh..

Didzy said...

Bukan dkt Malaysia saja..ni tenet di tmpt sy ni pon lambat..lambat mengalahkan siput babi..hehehe
x pun psl yg tu...maybe mmg hari tenet lembap sedunia... ^^,

donha said...

streamyx always problem. aku pakai 4mb. tapi, hampeh!

noreed said...

to azrina:oh ye ke tak leh? sbr ye actually dlm prs nak tukar layout, nak buat link exchange n byk lagi lah. tp streamyx prob ni bleh curi2 mase kat opis jer. tq for the suggestion :)

noreed said...

to didzy:rasa2 kan antara siput babi, kura2 n tenet yg lembap kalo lumba lari sape yg menang ek? hehehhe

noreed said...

to donha: cuba awk check kat website ni(http://www.speedtest.net), btull ke awk amik package yg 4mb? kalo tak buat rugi jer byr mahal2.

Didzy said...

kalau tiga2 tu lari, aku rasa siput babi menang sbb skrg ni smua dah maju, siput guna kete, kura2 kayuh basikal je...hehehe

noreed said...

hahahha modern sgt siput babi tu...

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino