My Mini Open House

Salam kepada semua pembaca blogku.

Asik ber-open house di rumah orang jer kan, so kali ini nyer citer open house di rumah aku plak. Open house di rumah aku tak buat besar-besaran pun just invite kawan opis jer. No khemah-khemah or catering bagai tu ye. Open house rumah ku hanya dalam 20 orang jer. Mini open house. Aku just panggil kawan satu section jer.

My Mini Open House
Antara tetamu yang hadir

Makanan untuk open house my beloved mum yang masak. Menu of the day, laksa johor, roti jala with kari ayam dan lengkong (agar-agar). Roti jala tempah kat pasar but aku masak kari ayam dimonitor rapi oleh my mum. Potong carrot and kentang yang tak sama besar kena reject tau. Mak aku akan mintak aku potong balik bagi same besar, supaya bila masak nanti empuk pada masa yang sama. Huhuhu, kalo my mum buat audit masakan sure aku nyer list NCR berlambak-lambak.

My Mini Open House
Jemput makan ye kawan-kawan

Majlis start kul 1. Ada sesetengah opis mate aku ada majlis sambutan raya di taska opisku, nak gi awal ke rumah ku, tetapi aku dengan zalimnya tak bagi. Hehehe. Bukan nya apa, aku buat open house tu hari Khamisyang lepas, adalah hari bekerja. Aku yang sebagai hos ni pun bekerja, sebab on Jumaat aku ada last minute presentation. Dah pukul 12 aku amsih di depan pc, mengadap coding yang error. Sampai member aku sound,
"Knape Cik Noreed ni tak balik lagi, kita dah nak gi rumah dia ni"
Hahaha, sian kawan-kawan aku ni. Aku pun balik lah, tapi sempat lagi singgah Seven Eleven, beli ice. Tepat kul 1 dia orang pun sampai. Most of my opis mate datang. Licin laksa mak aku.Hehehe.

My Mini Open House
Azran ternganga-nganga melihat PK bergosip pinggan mangkuk dengan my mum

To my dear mum, thank you cook for my friend. To my dear dad, thank you bawak my mum di pasar. To my dear friend, thank you sudi datang to my mini open-house. Hope yous guys enjoy the food and harap maaf jika terdapat kekurangan. Panjang umur kita beraya lagi tahun hadapan. Selamat Hari Raya.

12 comments:

Lina Rahim said...

Ishhh..napa la tenet ni lembap sangat..nak tengok gambar makanan pun tak dapat.. :-(

noreed said...

hehehe, lina kali ni tak ada gambar makanan. gambar kawan2 opis kita jer.

My Little Diary said...

meriahnya open hse... hehehe, i just follow u, follow me as well... thx.. :)

Kie-yu said...

nyumnyum..
sedap makan :D

mummy nana said...

nice! rajin nye wat. kt tak taleh nk wat. hubby keje katering manyak... pastu tak larat ler pule nk masak2 adesss...

MASA said...

mini open house? nama je mini tapi ramai juga orang datang tu..

gadisBunga said...

meriah sungguh....

AngahSayang2314 said...

wah cedapnyer noreed tak jemput angah punnnnn

MamaYatie said...

bestnya noreed..wat open house mak masakkan..jelesss

noreed said...

to my little diary: thank u singgah cni.1st time buat open house ni.

to kie-yu:jemput mkn :)

noreed said...

to mummynana: ha kerja catering lah lg senang buat. order jer kat husband hehehe. kita pun tak reti nak msk2 grand utk tetamu, nasib baik ibu tlg :)

noreed said...

to gadis bunga: meriah dlm kalut tu hehehe

to angahsayang2314: alamak emel invitation tak smp ye angah. hehehe. kita wat kecil2an jer angah.

to mamayatie: jgn lah jeles mamayatie. utk org yg beginner msk mcm kita ni, mmg kena mintak tlg mak masakkan. mamayatie dah tahap pro, tak yah pertolongan dah. :)

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino