Jangan Monyet

Salam berhujung minggu buat pengunjung blogku.

Pernah tengok tak citer di atas ni. Kalo korang kanak-kanak yang membesar di era 80-an mesti pernah tengok citer ni. Dulu masa aku kecik-kecik, kalo dengar jer intro musik citer ni mesti kalut berlari depan tv.Walaupun dah tengok banyak kali. Nak gak tengok lagi. Citer ni begitu memberi kesan kepada diri ku. Sampai skrang lah aku ingat citer ni. Terutamanya tang dialog "Jangan monyet" dan yang lagi satu "Dah 4 hari aku tak makan".

Tapi sayang lah citer yang memberi nilai murni macam ni skrang dah tak ada lagi. Tenggelam sebaik sahaja citer-citer ganas seperti Ultraman, Power Rangers muncul di kaca tv. Patutlah budak-budak skrang kecik-kecik lagi asik nak bertumbuk jer.

Hmmm oklah tak mo membebel panjang just enjoy the video. Thanks a lot kepada cftoon, orang yang upload citer ni kat YouTube. Tabik spring lah. Toing, toing, toing...








psstt....pssttt...citer kanak-kanak masa dulu-dulu banyak nilai-nilai murni.

19 comments:

Kalamhati said...

betul2!..citer cemni patut ditayang semula..memang long term punya kesan..smpi skang kita boleh igt dialog2 dia kan...

noreed said...

bestkan citer kartun dulu2, simple jer tp kesan dia mendalam

cikgu isza said...

dialog yang saya ingat..
"nak yang tu jugakk!"

noreed said...

hahaha btul2 tu pun one of the tagline yang diingati jugak :)

SYaMiLa said...

masa kecik2 dulu citer ni la yg femes...

si biskut said...

aku mmg membesar dgn kisah2 mcm nie..
nampaknya mereka pioneer filem animasi kat Malaya kan...

hanif said...

citer lama ni...ada stu lagi cte pasal gagak tu..

noreed said...

to syamila: dulu pergi zoo pun sibuk nak tgk sang kancil.begitu memberi kesannya citer ni

to biskut:betul tu, tanpa disedari mereka ni pioneer dlm filem animasi, pelbagai teknologi wujud skrang ni, tak ada ke pihak yg nak buat citer ni jadi lg canggih kan?

noreed said...

to hanif: ooo citer gagak tu pun ada gak kat youtube. antara yg femes jugak tu.hehehe

suichi said...

Wahahaahah~~~ ni mmg terbaik!dulu time kecik2 memang minat sangat laaaa dengan katun2 nih!

kakyong said...

kakyong ade dl video ni.. convert to dvd... kdg2 bagi juga anak2 tgk.... heheheh... byk pengajarannya

Kyuubi_85 said...

aku dh lupa lah.. ke masa aku lahir dah takde ditayangkn? Aku lahir 85 huhu

noreed said...

to suichi: kartun yg menghiburkan dan menyelitkan nilai-nilai murni...mmg terbaik kan?

to kak yong: baguslah kak yong mengambil langkah inisiatif dvd kan citer ni. kena buat gak ni.

to kyuubi: by the time awk pandai tgk tv, citer ni rasa nyer dah pupus dah. muda belia sgt awk ni.hehehhe

Dieyna said...

baru je terpikir nak buat entry ni.. dang noreed buat dulu.. hehe.. mmg inilah kartun paling best in the world hehe. Jangan monyet..dialog yang takkan dilupakan..

noreed said...

to dieyna: ha, ye ke?sama plak pemikiran kita.dieyna buat citer ttg gagak pun ok. kalo buat entry ni pun tak pe,silakan.sy tak ada hak pun. hehehhe

azhar said...

ingat2...time tue sy sekolah rendah lg..

noreed said...

nampaknya kita membesar di era yg sama :)

mummy nana said...

bgus tul kalu dpt terap pd anak-anak zmn skang. seronok kan zmn tu de mcm2 kisah kat tv.
smakin d lupakan dah. :)

noreed said...

to mummynana:syg...ia dah dilupakan skrang ni

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino