Besday Yang Tertunda Sekian Lama

Hallo...halllo buat semua yang sudi menjengah di sini. Terima kasih kepada yang sudi bertanyakan khabar kepada diri ku yang tidak berapa sihat weekend ni. Big thanks to you all.

Sambutan besday yang tertunda sekian lama. Besday bulan 2, bulan 10 baru sambut. Amik ko hampir 8 bulan tertunda. Lama betul kalo pregnant dah hampir nak bersalin dibuatnya. Dah masing-masing pun busy baru lah hari Jumaat lepas dapat meraikan besday Fadh ni. Tetapi besday celebration yang kami 4 orang amalkan agak berlainan sedikit. Sape yang punyer besday orang tu lah yang kena belanja, if dia nak hadiah dari kami. Hehehe....


Lunch at Secret Recipi
Masing-masing sibuk 'study' menu

Kami makan di Secret Recipi, SACC Mall. Hmm service hari tu agak slow motion. Sian member aku mintak air suam, dekat setengah jam baru sampai. Cake tunggu nearly 40 minutes, baru nak habaq mai cakap cake tu dah habis. Haaiisshh, nasib baik aku tak sihat on that day, kalo tak.... ada nyer kena bebel free budak ni. Stock untuk memasak dia orang pun banyak dah habis, so banyak menu yang nak kami order tidak dapat dilaksanakan. So order jer lah apa yang ada.

Secret Recipe Menu
Menu of the day

Aku order prawn macaroni with cheese, Fadh and Kak Aza order Pan-grilled Dory withh Lobster Sauce dan Zirr order Caribbean Fish Fillet. Oh! sos carribean tu sangat sedap. Highly recomended. Nyum..nyum... Aku yang memang tak lalu dengan udang, transfer all the udang ke pinggan Fadh. For drink Fadh and Kak Aza order Green Apple Kasturi, aku order Frosty Lemon Tea dan Zirr just order air suam. She on diet. Oooppsss bukan diet kurus untuk cantik ok. Ini diet demi kesihatan. Tahan godaan btull kawan aku sorang ni. Kami bertiga dah bertanduk-tanduk hasut dia amik air yang best-best, but she refuse it. Congratz and teruskan usaha mu. And for desert kami order Cappuccino Cheese and Brownies Walnut. 


"Yeah dapat hadiah", Fadh


Setelah sesi makan baru bagi hadiah. Hehehe saja dera, Fadh. Handbag yang diidam-idamkan oleh Fadh. Inilah hadiah yang kami cari itu hari. Terima kasih Fadh blanjer kami semua makan. Hope you enjoy the besday gift. Happy Belated (kuasa 8) Besday. May all ur wish will come true. Friendship forever to all of you. Muaaaahhh....






psstt...ppsstt...next Friday ada date dengan mereka bertiga lagi. Hooyeaahh...makan free lagi...

6 comments:

Mr PenyuBiru said...

adeh! gambar makanan itu begitu menggoda iman.

Lina Rahim said...

Haha..berbaloi si Fadh tu kuar duit, sbb dapat barang yang diidamkan..anyway, Noreed, tolonglah buat tutorial camana nak buat gambar yang 1st dengan last tu..nampak cantik la..tapi tak reti buat..

eMMe said...

lama tak ke Secret Resepi..huhuu..tgk meal kat atas tu, mmg tak sah kalo tak terliur, huhuu...hepi belated bufday dear~

gadisBunga said...

perlu cari cheese macaroni lunch nanti!

noreed said...

to mr penyu biru: ape lagi, jom ke secret recipi.

to emme: kita pun sekian lame tak gi secret recipi, kalo gi pun just mkn cake. ada byk menu baru.

to gadis bunga: hehehe, berjaya tak misi lunch with macaroni n cheese?

noreed said...

to lina: susah ho mau cr hadiah idaman fadh tu. ooo ttg gambar tu ke, dear? kita guna picasa jer. insya allah mlm nnt or bsk nyer n3 sy try buatkan ok. special for u. :)

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino