Apa Password Encik?

Salam berhujung minggu buat semua pengunjung blogku.




Semalam masa kat opis, aku dengan member-member gelak besar bila ada sorang user (lelaki) ni call bagitau masalah dia. Al-kisahnya dia call salah seorang dari opis mate aku yang in-charge portal opis kita orang. Dia mengadu tak leh nak access portal. So kawan aku ni pun tanya lah apa password dia. Dengan perlahan dan penuh hati dia pun mengeja password dia;
"K-E-N-A-N-G-A"
Hehehehe...KENANGA ke bang password awak? Nak tergelak kawan aku diwatnya. Tapi terpaksalah dia tahan. Karang mengamok plak dia nanti.Tak pasal-pasal dapat email komplen nanti. Dan yang menambah klakar lagi, dia bleh claim plak kata password tu bukan dia yang create, dia kata kawan aku Fadh yang create untuk dia access another system. Aduhai, macam mana lah plak orang lain bleh createkan password awk ni. Confuse betul kita orang kat opis ni. Kita orang as developer tak leh suka-suka hati tukar password user tau. Apa password user pun kita orang tak tau. Macam mana mau tukar.

Dah malu lah tu kut? Try to cover balik...Takpe-takpe kawan saya dah ajar encik cara untuk tukar password kan? After this tukar password yang macho sket ye.




Tau tak password kita tu boleh melambangkan personaliti kita? Nak tau...tunggu next entry ok.

picture credit to: www.123rf.com

8 comments:

My Little Diary said...

hehehe..... sian mamat (user) tu...
http://cikidis.blogspot.com/2010/10/nikmatnya-cium.html

MyZone~theUn4given said...

..password yg btol2 security-protected!..xder org leh jangka passwrd dia bunyi mcm tu..hihi

noreed said...

to my little diary: sshhh...jgn bgtau dia ek.

to myzone:btul gak kan unexpected btull pwd dia...kehkehkeh

kakyong said...

kakyong kalo boleh pw tu sesuatu yg senang diingat.. kalo tak memang jenuh la...

cikgu isza said...

melambangkan personaliti..
boleh lak gitu..
ini tak sabar tunggu ni...

noreed said...

to kak yong: mkn hari mkn byk urusan yang memerlukan kita mengingati pwd.

to cikgu isza: sabar ye,insya allah mlm nnt n3 tu akan dipublish. sudah draft dlm prs edit lagi.

Solihin Zubir said...

ahahaha... mat bunga btol.. :D

noreed said...

to solihin: bunga ape?bunga kenanga..hehehe

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino