Besday Event Lagi

Hi semua. Buat apa weekend ni? Weekend aku kali ni agak sibuk. Petang ini ada temu janji dengan kawan ku, yang menuntut janji dengan ku untuk ice-cream Baskin Robbins. Ok jugak, setelah penat menguruskan beberapa perkara melepak sambil menikmati ice-cream.

Nyonya Kitchen

Jumaat lepas waktu lunch hour, ada event makan-makan lagi sempena besday kawan aku yang sorang ni, Kak Aza a.k.a PK (mak si Iman). Best-best makan besar di Nyonya Kitchen. Hmmm.. puas lah kita orang menge'pau' PK. Seperti yang aku citer di entry Besday Fadh sebelum ini, kita orang berempat ada satu sistem pelik sempena besday. Setiap orang dari kami akan dapat hadiah bila time besday, tak kira lah hadiah tu upon request or secara sukarela dipilih orang si pembeli (usually Zirr and aku lah jadi mangsa).  Tetapi to have the present the besday girl kena belanja kami semua makan. Hehehe.



Sebenarnya besday PK ni dah lama dah, bulan 9 tempoh hari. Tetapi biasalah, nak fix kan schedule semua orang bagi available memang payah. Beberapa kali tertunda. Akhirnya dapat gak dilaksanakan hari Jumaat lepas.

Nyonya Kitchen
Terliur tak?


Kat Nyonya Kitchen ni ada disediakan set-set menarik. Kesmua set ini untuk 4 orang makan. Canteekk lllaah.... Kami pilih Set B. Which contains?
  • Sotong Goreng Tepung
  • Sambal Petai Udang
  • Sayur Campur
  • Pai Tee
  • Ikan Geram Asam (hehehe so funny kan nama dia, rasa dia macam asam pedas)
Pastu kita orang add on lagi Ayam Pandan dan Kerabu Mangga. Dan minuman kami minum Lime Juice. Wah so refreshing, highly recommended.

PK happy giler dapat handbag,

Dan sebagai hadiahnya PK dapat handbag. Minah ni request handbag 'Nine West'. Ayok! Manyak demamnd ini orang. Maaf ye, kalo mahu itu Nine West tunggu aku ke New York ye. Tetapi, bagi duit siap-siap ye. Aku tolong belikan jer. Hehehehe. Makanya kami beli jer lah handbag yang berkenan di mata kami berdua (aku n Zirr). Sambil mengira-ngira mengikut bajet dan keperluan PK. Yang nak letak macam-macam benda di dalam handbagnya, macam mahu pergi berperang. Hehehehe. Handbag ranggi untuk bersantai-santai jer. Hope PK enjoy your new handbag.

Dengan ini aku menutup tirai entry kali ini dengan ucapan;
"Happy Belated Besday. Semoga panjang umur, diberikan kesihatan tubuh badan, murah rezeki dan semoga Iman dapat adik pompuan"

Nyonya Kitchen
Click! Click! Time to pose. Smiillleee...


psstt...pssttt...PK ada satu lagi hutang belanja kita orang ni. Kami masih ternanti-nanti for the next event. Jangan buat-buat lupa ye PK. hehehe

14 comments:

Mknace said...

:) :) :)
leh tahan
epi besday

WAHIDA ALIAS said...

nk sambal udang petai..peberet tu..nyumm

Lina Rahim said...

fuuh, biru handbag tuh

My Little Diary said...

sedapnya tgk makanan tu...
hppy besday buat kawan tu..

noreed said...

to mknace:ape yg leh tahan nyer?

wahida alias:huhuhu sy tak sentuh langsung yg tu, maybe awk leh amik bhg sy. coz both of the combination sy tak mkn.

noreed said...

to lina rahim: electric blue...hehehe

to my little diary:lapar kan, masa buat picture editing ni pun terliur sy diwat nyer...especially sotong grg tepung, terbaiklah...

Anonymous said...

to all my frenzzz.....tq so much...luv u bebb!!!! next event no problem....akan dilunaskan.....hahahah

noreed said...

hehehe mesti PK datang melawat ni. tq dtg blog kita PK.jgn execute the event when im not around. babap nnt

cikpia said...

seronoknya!!!!!!!!!!!!!! sangat menjeleskan!!!

noreed said...

to cikpia: jeles tang handbag ke?jeles tgk mknn yang sedap2 tu?

Gentleman Frog said...

Salam,

gambar kedua, 1,2,3,4 tu gambar apa tu? (o.o")

noreed said...

walaikumsallam,

uik tak kenal ke? ke mahu joint kita org mkn2 skali ni???

kakyong said...

asam pedas... sedap.. lama dah tak masak asam pedas ni..

noreed said...

asam pedas ni, wangi daun kesum tu yg buatkan kita terliur kan kak yong :)

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino