Lawak Sakit Jiwa

Disebuah hospital sakit jiwa, ada seorang pesakit mental dikurung didalam sebuah bilik.
Kerjanya tiap tiap hari menyanyi, pagi petang siang malam dia menyanyi, tak penat-penat, kalau dah betul- betul penat, barulah dia tidur.

Lagu yang paling dia suka lagu 60-an, semua lagu dia tahu, dari Jefridin, A Halim, L Ramle. Tapi yang peliknya, dia suka nyanyi sambil telentang, agak-agak lepas sejam, dia nyanyi sambil meniarap, selepas sejam telentang pulak, begitulah cara dia nyanyi, kejap telentang kejap meniarap, sampailah malam. 
Si Wardern penjaga hospital ni rasa heran jugak tapi malas nak tanya, tapi satu hari dia tanya jugak
' Tanya sikit bang, kenapa kalau nyanyi, sekejap telentang, sekejap meniarap'
Jawap pesakit mental tu
' Kalau telentang tu side A, meniarap tu side B la bodoh'


psstt...psstt...jangan marah ye, just  a joke. Sebenarnya tulis entry lain yang agak personal tapi tak brani plak nak publish. Sudahnya publish lawak bengong ni...




stroy source: email
picture credit to: downloadmydrums.com

5 comments:

gadisBunga said...

tak penah dgr lagi lawak ni.'

tapi mmg lawak!

hahahaa!!!!!

saya_arief said...

haha..
fes time dengar gak ni..
;p

noreed said...

to gadis bunga n saya_arief: hehehe kesian warden tu kan, tak pasal2 kena sound b@&@*

eMMe said...

ooooo..ni..saya pernah baca nih...
tak pat nak sakit jiwa same Noreed, hahahaha....

noreed said...

jgn sakit jiwa lama emme...

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino