Addicted To Be Single???

Hi/Salam buat semua pembaca blogku.

AMARAN: Entry ini kali ni agak berisiko kepada diriku. Tetapi ini sekadar apa yang ku rasa dan ingin ku kongsikan buat semua pembaca tersayang. 

Beberapa hari yang lepas, on the way pergi opis, aku dengar satu topic menarik di siaran radio Red FM; "Are You Addicted To Be Single?" Hahahaa baru jer aku duk discuss topic yang sama dengan cousin aku last week. Both of us are tired in the relationship, malas nak pening2 kepala in relationship, and happy with our current status right now, which is SINGLE.

Addicted To Be Single?
That is the perfect status for current mode


Ada sorang caller ni bagitau pendapat dia and I am totally agree with his opinion. Currently she is single, and she happy with her life right now. Then DJ tu tanya, sampai bila dia nak single? Then she replied back that she don’t know,until she met a right man. Then the DJ ask;
“What should the right man have? Adakah dia perlu sekaya mr bla-bla dan body tough macam mr bla-bla” (sorry aku tak ingat DJ bertugas refer to who)

Immideatly that lady sebut “NO” Dia tak perlu semua tu. Dia pun ada karier yang boleh support keperluan hidup dia sekarang. Body yang tough ala-ala six pack pun tak perlu, kalo tua menggelebeh gak. Tapi apa yang dia cari sincere man. Lagipun dah banyak kali hati dia disakiti, so dia dah penat skrang. She dont want to keep hurting her heart.

That part I totally agree. Aku skrang pun dah penat asik berkecai jer hati aku ni. Tak larat nak selotape, stapler and bubuh gam gajah dah. Biarkan saja masa yang menentukan. Jangan ada yang buat judgment aku tak berusaha plak ye. Kalo aku tak berusaha tak kan hati ku asik retak seribu jer. Tetapi setiap kali perkara itu berlaku aku suka ingat kata-kata kawan ku ini;
"Sbb tuhan nak bagi yang lebih baik untuk awak"
Apa yang penting aku happy dengan kehidupan aku skrang. Di samping aku akan terus berdoa semoga satu hari nanti aku dipertemukan jodoh.



psstt...psstt.. is that mean I`m also addicted to be single? Orang yang addicted ni selalu claim diri dia tak addicted, tapi sebenarnya dia memang addicted. 



credit picture source to: weheartit.com

18 comments:

eMMe said...

rehat dulu...
tak yah risau n terburu2 soal jodoh
cool je~
kalo dah sampai masa tu
haaa~ masa tu, derita berganti bahagia
InsyaAllah....biar lambat asalkan selamat.

noreed said...

emme, mcm msg utk blk kampung plak...hehehe

khairolghani said...

jangan risau..jodoh tu ada..belum jumpa lagi..Allah bagi kita rasa sakit hati sekarang,sebab Allah janjikan kebahagian buat kita kelak..so yakin lah dengan ketentuan yang Allah telah buat..

noreed said...

khairolghani:kalau lah ada button "like" kat ruangan komen ni memang sy dah click dah utk komen awk ni.

Gentleman Frog said...

Salam,

macam mana u nk ukur kesincereran seseorang?

Questioner kemudian statistik kemudian kesimpulan?

of voluntary and compulsary

Didzy said...

Enjoy life to the fullest dulu.. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

no komen..

sbb kRina tak single pon.

hehe..

delarocha said...

jangan terburu buru mencari cinta...

Ladfe Amir said...

rilek.

dulu pun saya sll frust. asyik kena reject je. last sekali hidup bahagia.
think positif. one day, awak pun akan hidup bahagia n gembira. InsyaAllah

gadisBunga said...

saya akan single sampai saya jumpa orang yang paling boleh fit dgn cara pemikiran, cara hidup, cara buat keje dan paling penting boleh berkomunikasi dgn baik.

tapi itu kata saya. kata Tuhan? :)

Pencacai Alim said...

bersabar jela...

abgreds said...

assalamualaikum noreed..

kita sebenarnya tidak pernah bersendiri dalam erti kata yang sebenar..
Allah maha adil dan bijaksana. perancangan-Nya mengandungi hikmah yang perlu ditelusuri dari mata hati dan kandil ilmu..
kiranya dapat berbuat demikian, cukuplah kita sandarkan segalanya kepada-Nya setelah berusaha sekadar daya seorang insan..

noreed said...

to getlemanfrog: nnt i buat laporan statistik and full presentation present kat awk ye...hehehe

to didzy:ye btullll, babe!!!

to kak rina: patutnya kak rina type "-" jer kat ruangan komen ni. hehehehe

noreed said...

to delarocha:macam bawak keta kan, kalo terburu bahaya..

to ladfe amir: thanks bro.always 'wrap' myself with +ve energy, cuma kadang2 kata org buat kan cas +ve tu berganti dgn -ve.huhuhu

noreed said...

to gadis bunga: itu kata saya juga. sama2 kita berdoa yg terbaik ye.

to pencacai alim:bersabar dgn kata2 org sekeliling...

to abgreds:im so speechless with ur comment. thanks a lot. means a lot to me.

Kalamhati said...

Macam terasa diriku juga addicted to be single..hehehe

takde la..kita kena yakin dgn jodohkan..betul kata noreed dan caller tu..nak cari sincere man..perempuan yg baik utk lelaki yg baik..=)

noreed said...

sometimes mcm senangkan malas mahu pening2 kepala...

amiinn buat ayat yg terakhir tu :)

kakyong said...

noreed,
kakyong juga pernah berada di tempat noreed... Insya Allah, njoy ur single status to the fullest...

x leh nak buat apa bila masyarakat sekeling mengata..

kakyong doakan semoga noreed dieprtemukan dengan pasangan yang bertanggungjawab dan beriman.

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino