Perhatian Kepada Para Peminjam PTPTN

Salam berhujung minggu buat semua. Entry kali ni just want to share some info if in case masih ada yang belum tahu.

PTPTN skrang sedang membuat tawaran pertukaran pinjaman (5% dan 3 %) kepada pembiayaan Ujrah (1%)

Jadual Kemaskini Maklumat Bagi Proses Penawaran Ujrah


TAHUN KELULUSAN PINJAMAN
TARIKH MULA KEMASKINI
2006, 2007 dan 2008 20/9/2010
 2003, 2004 dan 2005  01/11/2010
2002 dan tahun-tahun sebelumnya 01/12/2010


Kalo korang layak untuk memohon pertukaran ini, pihak PTPTN akan hantar kad comel seperti di bawah. Apa kriteria yang layak pun aku tak pasti. Sebenarnya aku just pergi jer ke website PTPTN untuk apply ni. Baru kad tawaran tu sampai.

PTPTN,


Apa yang perlu dilakukan untuk membuat pertukaran ini hanyalah mengemaskini beberapa maklumat diri dan parents korang. Then bila dah selesai mengemaskini maklumat dan submit (semua nya secara online), kita akan terima emel yang mengatakan pihak PTPTN sedang di dalam proses semakan.

Untuk maklumat tentang tawaran ini boleh ke link berikuthttp://www.ptptn.gov.my/web/guest/anjung dan jika mahu terus proceed untuk tawaran ini boleh ke link berikut http://www.ptptn.gov.my/gateway/ujrah.jsp

Tawaran ini akan ditutup pada: 28 Februari 2011

8 comments:

delarocha said...

bayar jgn x bayar...keh keh keh

MasZuber said...

hmm menarik nie. akan berkunjung sekarang juge..tq!

KizZ said...

oh wow..nice info btw..


Jom sini,
8 Pokok Krismas Terpelik didunia

noreed said...

to iwan: haish, sy mmg byr tau. kalo tak byr nama sy jadi hitam... tidak boleh merantau ke negara org nnt.huhuhu

noreed said...

to mas:cepat2 buat mas, kurang sket interest tu nnt, cepat sket blh habis hutang kita ni.

noreed said...

to kizz: ur welcome. terima kasih juga sudi singgah di sini

E.d.Y said...

wah..xtau pulak ada benda ni

noreed said...

to edy: if peminjam PTPTN sila lah lah buat, rugi tak buat...

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino