THE 25 RANDOM HABIT

Salam sessi warm-up untuk kembali aktif berblog adalah dengan menjawab tag. Sian Mas dah dekat 2 minggu lebih tag ni terperap. Buat separuh tu hari then tak ada mood. Langsung ku delete. Malam ni terkial-kial untuk menjawab semula tag ni. Kepada sahabat maya ku Mas, maaf ye lambat sungguh ku hendak membalas tagmu ini. Tag ini ada syarat nyer; iaitu:-

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.

  1. Paling tak suka orang panggil nama Idah. Rasa macam ayu semacam tak kena langsung dengan character diriku ini
  2. Currently tengah suka jogging. Bila jogging sambil dengar mp3 rasa hilang jap gundah gulana di hati ini
  3. Sangat suka laut. Dengar ombak, anging yang bertiup, view masa sunset and sunrise...waduh buat ku jatuh hati.
  4. Bila pergi laut tak sah rasanyer tak jejak kan kaki di dalamnya. Tak kira lah sesejuk mana air laut tu
  5. Kalo demam, wajib kena tonsil
  6. Suka color pink + color yang ala-ala merah.
  7. Tak suka pakai kasut tumit tinggi, Terasa kekok sangat untuk berjalan. Kalo teringin nak pakai kasut tinggi pun aku akan cari platform wedges.
  8. Aku rasa skin ku ini tak cun kalo match dengan pakaian yang color nyer category cool color (biru, hijau). Jadi kusam dan gelap. I prefer warm color (merah, kuning, oren)
  9. Suka perfume with sweet smell macam Kenzo Flower or Tommy Girl
  10. Aku tergolong dalam manusia yang sifatnyer perfect melancholy.
  11. Kalo nak sesuatu benda tu, aku akan jadi tak senang duduk selagi tak berjaya mendapatkannya
  12. Suka travel yang amat. Tetapi aku suka travel yang more to sightseeing, boleh amik2 gambar. Try local dish, try new thing....hmmm, maybe i should try bungee jumping
  13. Ada tahi lalat kat kaki, tu yang aku ni suka travel kut. Arwah nenek aku cakap dah besar nanti akan jalan jauh...kind of true lah
  14. Bila travel, aku tak menggila shopping. Aku pun pelik. Aku selalu shopping sekadar untuk souvenier jer.
  15. Teringin nak amik course untuk scuba diving, tapi takut tangki oksigen tu aku tak larat nak angkat. Kehkehkeh...
  16. Suka makan makanan semasa panas, tapi tak suka minum air panas.
  17. Tak suka anything food yang ada perisa mint. Bila makan rasa susah nak bernafas.
  18. Tidak mabuk laut, tidak mabuk udara....tetapi saya mabuk darat bila jalan tu bengkang-bengkong macam ular kena palu....poning kepala mak
  19. Aku memang lambat nak mesra dengan seseorang. Enjin lambat panas. Menyebabkan ramai orang kata aku sombong.
  20. Tindakan aku kadang-kadang unexpected. Baru-baru ni aku buat 'something' yang membuatkan cousin aku menjerit "What!" dengan kuat nya dan mulutnya ternganga boleh masuk sebijik burger. Hehehe
  21. Mata aku agak besar, dan slalu kena ejek dengan ayah aku dan kawan-kawan ku. Huhuhu. Tapi dulu jiran cina sebelah rumah atok aku, suka betul mata aku.
  22. Suka masak desert (kek, biskut, etc) tapi tak suka masak lauk-pauk dan tak berapa terror pun.
  23. Pada aku kucing tu sangat comel, best utk diusap-usap tetapi aku tak suka (agak pantang sebenarnya) kalo dia meleseh-leseh kat kaki aku. Fobia dengan kucing masih ada.
  24. Suka tengok rancangan Guilliana & Bill kat 712. Slalu berangan nak husband yang macam Bill tu.
  25. The soft part of me yang buatkan aku jatuh hati dengan sang teruna, apabila dia seorang yang pandai. Apabila bercakap dia berilmu dan bila aku tanya dia boleh memberikan aku jawapan. Oh! Ur brain make me fall in love...tapi tak ketemu lagi donngg..

Fuhhh, siap gak 25 list ni. Skrang proses nak tag plak....aiseh ramainya kena 25 orang. Aku tag 8 jer ye. 4 buat kawan lama yang tanpa jemu berkunjung membaca bebelan ku. Serta buat kawan baru yang aku ingin kenal dengan lebih dekat.

Sahabart lama yang setia:
Sahabart baru yang ngetop:
psstt...psst...entry ini tidak bergambar so aku  bagi colorfull sket

    16 comments:

    .::: Princess MOMOY :::. said...

    momoy pun suka laut. tenang jer dear

    MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

    zira8178 said...

    Untuk NOMBOR 10 : Bak kata kak nab seurat benang kat tudung aku pun norid nampak......

    noreed said...

    momoy: bestkan laut..sungguh menenagkan.

    noreed said...

    zira: hahaha...paling tak thn tadi kak nab kata jgn tny pendapat kita tentang nak beli handbag tu...lawak btull

    .::: Princess MOMOY :::. said...

    hehe...thx dear tag MOmoy =)

    MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

    Lina Rahim said...

    welcome back Noreed..tunggu entry dari Australia sebenarnya..

    tag: bagus la ada mata besar, tak payah pakai eyeliner..

    MasZuber said...

    he he he tenkiu tenkiu sebab jawab tag saye. saye sule!!

    nways, ada 2 benda yang kita sama, saye suke juge tommy girl. saya pakai dah bertahun dah..susah nk carik bau yg bole replace tommy girl.

    saya jogging juga utk membuang rasa gundah gulana. best kan jogging? its help like a lot.

    noreed said...

    to momoy: u are most welcome. salam kenalan dr sy :)

    noreed said...

    to line: hi dear, thank u masih sudi melawat blog yg berhabuk ni.citer ausi tu ada, tunggu yeaa..

    bagus tu mmg bagus, tp slalu benar kena ejek...huhuhu

    noreed said...

    to mas: bau tommy girl pd sy sweet + fresh kan? weekend ni mahu jog, jommmm....

    MasZuber said...

    kat mane slalu jog. sy kat KDE, ampang.

    FATIN MRAZ said...

    wah..ngetop ek?? hihi..tq2..;)

    noreed said...

    to mas:sy beginner in jog ni, so jog dekat sekitar park2 yang ada kat shah alam jer. mas duk area ampang ke?

    noreed said...

    to fatin: orait lah ngetop tu kan? sesuai utk boys n girl. ;)

    .::: Princess MOMOY :::. said...

    dah buat

    http://www.princess-momoy.com/2011/01/25-random-habit-about-momoy.html

    noreed said...

    to momoy: thanks :) baru pas jengah tadi

     

    talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino