Im Free Now


03 August 2010 – So far so good. Dah 24 jam, aku tak trima lagi SMS yang sentiasa mengganggu hidup aku. Penat aku menahan sabar selama sebulan ni menerima SMS yang tidak dikehendaki.

Sebenarnya aku dikenalkan oleh kawanku dengan seseorang ni. Kira macam match maker lah. When 1st time meet aku rasa macam kami memang susah nak ngam. Kira macam tak ade chemistry. Tak ada intresting topic yang boleh kami bualkan. Sudahnya mase perjumpaan tu aku lebih banyak berborak dengan kawanku dari dia. After perjumpaan tu, my friend ask ok ke? If ok can I pass ur hp no tu this guy. I said, “Hmmm ok. But kurang chemistry lah. And please don’t pass my number to him” So after perjumpaan tu, aku tak adalah jumpa dia or contact mamat tu. Kira dah terputus hubungan trus lah. Even aku ada jer no hp dia, member aku bagi incase I change my mind.

Unfortunately, around June that guy manage to find my office phone number. Arrgghhh!!! Mana dia dapat ni. 2 hari sekali dia akan call. Sampai aku cakap jangan call opis, aku tak suka. Aku memang tak suka orang call office aku, time aku bekerja. For me office number is just for work. Mak aku pun tak call my office no, if ada apa-apa hal dia akan call my cell phone. Aku pun tak tau, aku memang agak strict sket dalam hal2 ni. Bila aku cakap aku tak suka dia call opis aku, aku berharap dia akan pahamlah signal tersirat yang aku bagi, “Sorry encik, I`m not interested with you”. Tapi sebaliknya plak. Dia bleh gigih mintak no hp aku plak. Aku diam jer nak ckp ape ni, tak kan kata tak ade hp di zaman serba canggih ni. Tak logic langsung. Lame gak aku diam, jer…tapi dia still tunggu. Terpaksa lah aku bagi gak.

Sejak dari hari itu, everyday dia sms aku. Dalam satu hari tu sekurang-kurangnya 3 sms akan masuk. Pagi, tengah hari & malam. Adoi rimasnyer aku…Tapi aku just diam jer. 1 sms pun aku tak balas. Pernah satu hari tu dekat 5-6 sms dia bagi plus call lagi. Takut pun ada. Aku just diamkan diri jer. SMS masuk ku delete, telepon bunyi ku silentkan. Ade opismate ku give suggestion just kawan-kawan biasa jer dengan dia. Takyah komitmen lah. Nak kawan biasa macam mana kalo aku tak memberi respon, diaa dah macam ni, kalo aku bagi respond tak tau lah macam mana gaya nyer.

Semalam kesabaran aku dah reach maximum level. Aku pun SMS dia, minta stop dari SMS aku, kerana aku dah ada bf tak mo ade salah paham di kemudian hari. Mula-mula tu aku nak ckp aku dah tunang, tapi macam extremely tipu lah kan. Sedangkan bf pun aku tak ada. Sorry if dia terasa, aku tak tau nak wat macam mana dah. Akhirnya aku terpaksa berterus trang gak. Dah aku diam kan selama ini, tak paham-paham gak.

Harap-harap dia tak berdendam dengan aku. And aku pun tak berdendam apa-apa pun pada dia. Apa yang aku luahkan ini sekadar untuk melepaskan bebanan yang merimaskan selama beberapa bulan ini. Sekadar untuk berkongsi dengan kawan-kawan blogger ku disini.

4 comments:

kakyong said...

noreed,,,
baca n3 ni buat kakyong senyum2 sendiri...
sbb kakyong pun penah lalui hal ni..
huhuuuu.. sgt terduga dgn situasi mcm ni...

ada GA yg u layak sertai.. check sini
http://www.kakyong.com/2010/08/giveaway-hari-raya-kakyongdotcom.html

noreed said...

tu lah kan kak yong. susah jadinyer kita.karang ckp trus trang takut terasa hati plak. tp bila tak ckp, mcm tu lah jadi nyer...nasib baik everything dah ok skrang.

abang mu said...

hehe... tabah gak adik gue sorang nih.
emmm... gue ader sorang nak introduce nih? ada berani?

noreed said...

hmmm...ingat orang lembik ke?walaupun kenit , tp tak lembik tau.err...mcm tau jer sape gerangan yang nak dikenalkan tu...

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino