Hari Merdeka Bersama Award

31 August 2010 - Salam buat semua. Hari merdeka hari ini, ramai yang bercuti. Apa aktiviti hari ini? Aku tengok status kawan-kawanku di FB ramai yang plan untuk mengemas rumah, membuat biskut raya, shopping raya. Boleh dikatakan semua pun aktiviti persiapan rayalah. Aku seperti biasa menyiapkan tempahan cookies. Mood aku agak mendung hari ini, sama seperti cuaca di luar sana. Eh! Pulak, mood boleh dipengaruhi oleh cuaca ke? Ngarut jer. Tetapi mood yang mendung itu menampakkan sinaran sedikit setelah menerima pelbagai award dari rakan-rakan bloggerku yang lain. Walaupun baru jer beberapa bulan menceburkan diri dalam dunia blogging ni, dah ada yang sudi memberi award. Terima kasih yang tak terhingga buat semua yang bermurah hati menghadiahkan award ini.

Award pertama:


Award pertama datangnya dari Kak Yong. Dia telah menghadiahkan award ini kepada semua yang telah memberi komentar di blognya. Terdapat beberapa soalan ayng perlu ku jawab untuk award ini.

1) Suka tak dapat award ni? Bagi ucapan sikit
    -mestilah suka, award pertama, mau tak suka

2) Bintang itu cantik di mata kamu? Suka bintang?
   -Bintang itu cantik bersinar,  dan lagu favourite masa tadika dulu "Twinkle,Twinkle Little Star" Huhuhu

3) Dua blog yang kamu selalu jenguk dan baca entry terbarunya? 
    - Dua jer ke? Susah ni...Oklah blog adik dan auntieku. Walaupun ia sekadar blog peribadi dan jarang diupdate, tapi aku sentiasa menjenguk memberikan sokongan padu.Serta tak lupa juga kepada semua yang menjadi follower saya, dan yang saya follow, dan berada di blog list saya. Haisshh kan dah lebih dari 2.

4) Bagi award ini kepada 3 blogger yang lain.
    - Kepada saudara Ozzy, Mummy Nana dan Lina Rahim. Tak tau nak tag macam mana? Aku link kan jer blog mereka. Boleh promote kan sekali ye darg?

Award Kedua:



Award kedua ini memang special. Pertama kali nama aku ditag untuk menerima award. Award kedua datangnya dari Rakan bloggerku yang bernama Lina Rahim, dengan banner di blognya berbunyi "Serenity & Serendipity". Award ini diberi sebab aku slalu menjelajah blog dia. And seperti biasa ade gak beberapa soalan yang perlu ku jawab. Soalan-soalanya lebih mencabar....

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang?
   - Kena siapkan entry award cepat-cepat, jap lagi nak goreng jemput-jemput untuk berbuka.


2. Apakah nama samaran anda?
    - Noreed

3. Berikan 3 orang yang anda sayang
    - Both of my parents, my sis, and kepada semua yang tidak jemu membaca blog saya

4. Panggilan anda untuk si dia
    - Ttteeeeettttt....tak boleh nak jawab, ini yang aku katakan soalan mencabar tadi. Kerana tiada si dia di dalam hati

5. Hadiah yang anda impikan dari seseorang yang istimewa
    -Skrang ni teringin sangat nak handphone Sony, C905 color pink, tak kira lah dari sesiapa yang nak bagi...hehehe

6. Blog yang anda suka visit
     -Banyak sangat lah, kalo list nanti jemput-jemput ku yang telah dibancuh tu tak bergoreng, kalo tak bergoreng nak buka ape nanti??

7. Tag kan 15 blogger
    - Boleh tak, tak mau tag. Kesian kepada yang tak dapat nanti.Bagi kepada semua yang jadi follower and sesape yang sudi komen di entry ni ku hadiahkan award ini khas buatmu.

Award ketiga:



Award ketiga ini panas lagi baru keluar dari oven. Hehehe macam biskut raya plak.Award ini datangnya dari blogger ayu di Terengganu. Award diterima kerana menjadi follower nyer. Kena letak kat sidebar, tapi tunggu yea, sidebar ku itu di dalam proses renovation. So aku buatkan special entry untuk award yang ku terima dari Dieyna yang blognya bertajuk Wardah Ilmu. Terima kasih banyak Dieyna di atas award yang comel ini.

Akhir kata dari ku di entry kali ini, terima kasih daun keladi kepada semua yangmemberi, lain kali boleh lah beri lagi. Selamat berbuka puasa.

6 comments:

mummy nana said...

tkiue dear... nti kt collect ok! :D heheh thx2 muaah!

noreed said...

ur most welcome :)

Dieyna said...

tengkiu noreed.. kir cam promote award n blognyer skali... nti ajaklah sanak sedara singgah blog dieyna yer.. hehe

noreed said...

to Dieyna:macam beraya plak, ajak sanak sedara...hehehe

Dieyna said...

noreed... nti dtg blog dieyna yer.. amik award yang dieyna tag untuk follower tu.. addicted blogger hehe

noreed said...

to dieyna:Insya Allah nnt sy ambil. thank u dear :)

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino