Lagu-lagu AJL Dan Diriku

Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

A very touching song. Sesungguhnya perpisahan itu menyakitkan tetapi kebahagian selepas perpisahan adalah lebih bermakna. Aduhai Shahir, kenapalah ada babak sajak tu. Tersangatlah annoying.

Berlari - Tomok
Kini ku bebas tanpa bayangmu lagi
Bebas ‘tuk berlari
Mengejar impian aku
Yang terkunci
Walaupun tanpamu di sisi
Aku kan berlari
Teruskan berlari

Song of surviving. I lliikkkeee...Suka performance Tomok masa starting semalam

Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa


To be honest aku tak berapa paham lagu ni. But combination of the lyric, melody and the sweet voice of Ana voice make the song marvelous. Tetapi malam tadi vokalnya sangat pancit. Err, tapi dia menanglah.


Mencari Konklusi - Hujan
Teka silangkata
Membuat parah menambah persoalannya
Aku tak pasti yang kita hadapi
Yang kita semua cari
Coba tenang seketika
Coba pejam mata
Biar resah hilang saja

Lagu yang best didengar bila mahu bawa kereta laju-laju. Hehehehe. Kena saman lagi padan muka aku. Oh! Adakah musik dari band terlalu kuat, sampai suara Noh agak tenggelam semalam?



Apa-apapun tahniah kepada semua pemenang:
Juara: Tolong Ingatkan Aku - Anna Raffali 
Tempat Kedua: Drama King - Meet Uncle Hussein + Black

Tempat Ketiga: Noktah Cinta - Hafiz
Persembahan Terbaik: Hanyut - Faizal Tahir

Vokal Terbaik: Noktah Cinta - Hafiz

psstt...psstt...Actually I`m speehcless about the AJL result.

18 comments:

{ finieViolet} said...

salam..

i wished the colaboration of 6 indie's band (lagu pelita by A.P.I) should win one of the category..but nevermind..anna raffali was a winner..and she's deserved!

follow u..:)

gadisBunga said...

me too. speechless till now.

eh, kite suke pulak entry ni. ringkasan kisah hidup dgn lirik lagu. huu~

noreed said...

to finie: sy plak wished black will win vokal terbaik.

psstt...nanti sy follow blk ye, kat opis ni tak leh nak follow mollow. anyway thanks :)

noreed said...

to gadis bunga:thanks. entry ini dibuat sambil tgk AJL, bila tang keputusan kita dah siap2 type, skali tu salah. tergamam dpn lappy. kehkehkeh

Isteri Yang Comel said...

suker n3 nie...

CiKaYu said...

lagu shahir tu mmg mantop..tapi kesian, kena pula tampor dgn nasha aziz!

mommy nana said...

me too! Speechesss bak kata faizal ismail.... ape pun dah die mngkan .. rezki dia la.. tahniah wat ana raffali...

noreed said...

to isteri yg comel:thank u. eh gambar kita lebih kurang sama kan :)

noreed said...

to cikayu:sy rase begitu annoying lah lagu tu jadinya bila ada sajak.dah mcm persembahan time sekolah-sekolah plak.kalo shahir nyanyi sorang pun dah ok

noreed said...

to mommynana:tu lah dah rezki dia kan? byk plak tu rm10k tanpa perlu berkongsi dgn sesapa pun.

whitecappuccino said...

Suka lagu syahir tu..

JIJI YU said...

waa memang tak tau ape2 ni..ehhe..

noreed said...

to whitecappucino: me too :)

noreed said...

to jiji yu: apa yg tak tau nyer ni? heheh

Gentleman Frog said...

salam,

apa yang kecewa semua.

cari org lain lah cik noreed hihi

MasZuber said...

itu la..surprisedddddd, tv3 berkata ;)

tp saya suka performance tomok, API dan meet uncle husin!

faizal tahir, agak over sampai suare x tercacat sket. sayang. lagu dah best dah..

noreed said...

to mr frogie: tgh cr lah ni. bukan sy dah lantik awk sbg agent ke? haish mr frogie ni buat2 lupa lah. hahahaha

noreed said...

to mas: give me five, sy pun suka persembahan tomok. mantap dancing dia.

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino