Shopping Is The Best Theraphy

4 June 2010 - Today my body overdose of vitamin M. Do you know what is vitamin M? Vitamin M = Vitamin Malas. Plus with my unstable mood. Bangun pagi golek-golek atas katil, malas sangat nak bangun. My body doesnt generate Melatonin hormone malam tadi. Well FYI, melatonin hormone is like a happy hormone that will be produce during night if you have goodnight sleep. So to solve this problem, I text my opismate, "Saya EL hari ini". Hampeh kan..heheheh what to do. Ini memang masalah sejagat.

After having breakfast with my family, aku ajak my mum to go shopping for kain baju kurung untuk raya nanti. Ceh! Sibuk jer nak shopping raya, posa ganti tak abis bayar lagi ni, 2 more days. My dad  and my sis ada hal hari ini, so just my mum and I jer gi shopping. Mula-mula tu nak soping kat kedai "pink" area Section 13. Tapi bila samapai kat kedai tu mak aku tak berkenan lah plak. Dia kata nak gi Jackel. Pulak dah kena patah balik. Hmm ok lah, ok lah jom kita gi Jackel Section 7 tu.

Sampai kat Jackel tu, sorang mamat pekerja kat situ ni trus jer menuju kat kami berdua. "Saya tau akak nak cari kain cotton kan?Ada kat tingkat 2, meh saya bawak." Mata aku trus bulat dgn muka kepelikan. Then my mum ckp; "Mana tau ni?". "Saya memang tau customer saya nak cari apa, tak yah cakap."
Hahahahaha ayat tak ingat nyer. Membodek pelanggan sungguh..sabar jer lah aku.

Lama gak lah kita orang melepak, kat Jackel tu. Sampai kul dua petang. Disebabkan kita orang belanja with certain amount (tak yah lah habaq yea, malu cik) we are qualify  to purchase sepasang kain dengan harga RM100. Harga asal sepasang kain kat situ RM168. Bagus btull taktik perniagaan dia orang ni. Ntah berapa lah agak nyer sebenarnya harga asal kain tu, mesti kurang dari seratus. Tapi kami terpedaya gak amik gak lah sehelai. End up my mum beli 2+1 kain promosi tu, aku beli 2 pasang. Now I think my body, produce so much Serotonin hormone, coz sangat gembira setelah bersoping sakan.




Dah jom makan, lapar dah ni. Makan kat food court Tesco. Sebab nak beli kain lining plak kat kedai Tewah kat Tesco tu. Kain lining kat situ murah sket. Sekadar untuk letak kat bahagian kain jer, untuk kain Thai Silk yang aku beli tu hari. Aku makan nasi goreng kat gerai Chinese Muslim. My mum mkn Nasi Goreng Sri from gerai sebelah.

Pas makan we go straight to rumah "Ayie", my tailor. She is chinese lady yang sangat pandai membuat baju. Bagi lah ape fashion pun kat dia, dia bleh jahit. Dress yang beropol-ropol pun dia bleh jahit. Satu jer kekurangan dia, dia tak pandai sangat cakap Melayu. Dia paham BM yang senang-senang jer, tp untuk cakap balik memang tak fasih. Even ukuran badan untuk tempahan baju pun dia tulis dalam tulisan Cina. Tapi hasilnya marvellous. Skrang ni dah ade improvement sket, dia dah pandai buat joke sket dah. Hehehehe. Tak kisahlah dia pandai cakap Cina ke? India ke? Arab ke? Janji bajuku siap seperti yang dikehendaki. Kita kan 1 Malaysia....

1 comment:

zira8178 said...

Opsss.. ur SMS : "Awak kite EL hari nih malas kerja"...........

 

talkIsaid Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino