Tonight makan seafood kat Jeram. Aku memang suka sangat gi makan-makan seafood ni. Sanggup tu gi Umbai, Melaka semata-mata nak makan seafood. Ketam and sotong memang menjadi sasaran utama aku.
Disebabkan my parent nak joint skali, aku mintak Nadiah call restoran tu untuk book. My parent ade hal petang tu, balik lbt. Takut penuh. Yelah malam minggu lah katakan. After sembahyang maghrib kita orang pun bertolak. Macam tin sardine keta ayah aku. Kami berempat sumbat semua masuk dalam keta.
Sampai-sampai kat sana parking penuh btull. Nasib baik adik aku ni memang otai parking, dia turun siap-siap “chup” parking. Nadiah plak gi tanya meja yang telah kami booking.
Mari pilih udang
Panjang janggut sotong nie
Kalo nak pilih ketam, pilih yang betina bak kata member aku, Puan Suria
Ape name ikan ni yea? Dah lupa lah plak
Sementara menunggu makanan kita orang tu masak, kami apa lagi berposing-posing lah kat jeti kat situ. Nearly 1 hour gak lah tunggu makanan kita orang tu masak.
In my opinion ok lah makanan kat sini. Ikan dia fresh. Aku yang tak berapa ikan ni pun boleh ratah ikan. Fresh and manis sungguh. Mase pilih ikan ni, abang tu mengayat cakap; “Pilihlah ikan ni. Abang baru tangkap petang tadi, fresh lagi ni. Kalo makan mesti teringat abang nyer lah”. Hahhahaha…amik ko memang teringat sungguh. Ketam kat Jeram ni gemuk-gemuk,tapi sayang nyer kurang fresh sket. Tak leh nak nyonyot tang kaki dia tu. Tapi kat sini bleh masak cili telur, macam aku makan kat Langkawi last year. Sotong goreng tepung, hmmm sedap…Menyesal pilih sket jer. Udang I have no comment, sebab aku memang tak makan udang. Hehehehe pelik kan?!?!?!Really enjoy my dinner. Mendak gak lah keta ayah aku balik nnt. Oh lupa nak bgtau, price dia agak reasonable lah. Ok enjoy the snap shot; jangan sampai terliur yea.
Ketam masak cili
Sotong goreng tepung
Ikan 3 rase
Butter prawn
No comments:
Post a Comment